sabato 7 settembre 2013

Imi pare rau!... (Despre cainii fara stapan)

Imi pare rau ca se intampla asa...
Suntem in 2013...
Ne credem civilizati...
Ne credem superiori...
Dar nu stim ce sa facem cu problemele noastre...
Iar cainii fara stapan reprezinta o problema. A noastra. A tuturor. Nu doar a administratorilor oraselor, nu doar a organizatiilor care (zic ca) apara drepturile animalelor, nu doar a celor care trec pe langa aceste animale, nu doar a celor muscati de aceste animale, nu doar a parintilor care alearga disperati la spital cu copilul muscat de caini, nu doar a acelor parinti carora le mor copii fiindca i-au muscat cainii...
Din fericire, pisicile nu musca (prea des si/sau prea grav...), altfel am avea si mai multe victime inocente.
Ma gandeam ca, daca omul si-a construit cu buna stiinta asezari unde sa locuiasca/stapaneasca si permite cainilor sa traiasca in aceste asezari, atunci omul trebuie sa aiba si grija de a-si apara asezarile construite de el, atunci cand musafirii sai (in cazul de fata cainii) incep sa-l deranjeze (pentru motivele care se stiu...)
Deci, daca nu mai corespund criteriilor pentru care au fost primiti in preajma omului, cainii trebuie indepartati. Chiar eliminati, in cazul in care sunt fara stapan. Pentru ca nu au nici o utilitate, nici omului, nici ecosistemului.
Imi pare rau, dar nu pot crede altfel... Nu se poate invoca dreptul la viata aici, nu se poate invoca religia, nu se poate invoca vechea zicala cu "cel mai bun prieten al omului"... Ce aduc bun omului aceste animale? Nimic! Deci, sa le eliminam, in cazul in care nu (mai) au stapan!!! O spun cu toata taria si cu toata convingerea.

Nessun commento: